Sijalice

Sijalice

Danas se proizvodi toliko različitih vrsta sijalica da je prosečnom kupcu veoma teško da se odluči, a umesto jedne karakteristike, kao nekada (snaga sijalice), savremeni kupac LED sijalice mora da uzme u razmatranje najmanje tri promenljive (snaga, boja svetla i očekivani radni vek). Osim LED sijalica, Ilumina nudi klasične i halogene sijalice, kao i LED i fluo cevi.

Klasične, inkadescentna sijalice pretvaraju oko 10% električne energije u svetlost, dok ostatak energije pretvaraju u toplotu. Zbog toga se ove sijalice karakterišu kao najmanje energetski efikasne, pa su sve manje zastupljene.

Halogene sijalice predstavljaju klasične inkadescentne sijalice kojima je dodata mala količina halogenih elemenata. One su 25-30% energetski efikasnije od klasičnih sijalica. Emituju hladnu belu koja poboljšava radnu atmosferu, ali proizvode nešto više toplote.

LED sijalice su sve popularnije jer su dugotrajne i ekonomične. LED diode najveći deo struje pretvaraju u svetlost, te štede energiju i emituju male količine toplote i UV  zraka, zbog čega ne privlače insekte kao klasične sijalice. Mogu da emituju neutralno belu svetlost koja ne opterećuje oči, toplo belu svetlost koja je pogodna za dnevni boravak, spavaću sobu ili trpezariju, kao i hladno belu svetlost koja je najjača i pogodna za kancelarije i izloge.

Fluo i LED cevi imaju sve karakteristike običnih sijalica, ali svoju svetlost emituju linijski, pa su pogodne za osvetljavanje manjih prostora, kao što su hodnici, prolazi ili kupatila.

+ Saznaj više - Zatvori
Postavi opadajući smer
Pregledi kao Mreža Lista

Stavke 1-24 od 207

Page
po stranici
  1. SVETILJKA DAMP PROOF LED ECO CLASS
    Rating:
    0%
    Redovna cena 4.379,00 RSD Posebna cena 3.941,10 RSD
Učitava se ...
Prikaži još
Postavi opadajući smer
Pregledi kao Mreža Lista

Stavke 1-24 od 207

Page
po stranici