Poštovani potrošači,

pre upotrebe web shop Ilumina molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja internet sajta.

Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi).

Ilumina doo Novi Sad zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst.

Sadržaji objavljeni na webshopu Ilumine, vlasništvo su Ilumina Novi Sad d.o.o. i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima. Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog webshopa ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom webshopu u druge svrhe od ovde navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.ilumina.rs smatra prodajom na daljinu.

 1. Korisnik je svako lice koje pristupa sajtu www.ilumina.rs i svim njegovim sadržajima.
 2. Potrošač je fizičko lice koje kupuje proizvod radi namirenja individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti.
 3. Prodavac u konkretnom slučaju je Ilumina doo.

Sve sadržaje www.ilumina.rs sajta koristite isključivo na vlastitu odgovornost i Ilumina se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

 

Kada koristite webshop www.ilumina.rs nije dozvoljeno da:

 • Ometate ili onemogućavate bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na webshopu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dotupnog sadržaja;
 • Objavljujete ili prenosite na webshop svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe, materijal kojim možete inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje  neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima;
 • Dajete netačne informacije koje se tiču ličnih podataka u Vašem profilu;
 • Koristite tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljate da istupate u ime trećeg lica, firme ili organizacije;
 • Bavite se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem;
 • Modifikujete, ometate, presrećete ili hakujete webshop u cilju njegovog onesposobljavanja;
 • Koristite specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa webshopa.

Ako prekršite bilo koji od ovih Uslova mi Vas možemo sprečiti da koristite ovaj webshop na stalnom ili privremenom nivou. Mi možemo preduzeti i druge mere, uključujući, ali ne ograničavajući se na to da Vas prijavimo nadležnim državnim organima, pošaljemo upozorenje ili podnesemo tužbu.

Vaš nalog

Ukoliko koristite www.ilumina.rs, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem www.ilumina.rs sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti www.ilumina.rs uz nadzor roditelja ili staratelja. www.ilumina.rs zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije www.ilumina.rs će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

Opisi proizvoda

www.ilumina.rs nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Ne garantujemo da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su date u dinarima.

Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. Tek nakon dostavljanja potvrde od strane Ilumina doo na mail potrošača, ugovor o prodaji se smatra zaključenim. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu i zaključimo ugovor, bićete obavešteni.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

 

Zaštita privatnosti korisnika

„U ime Ilumine obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

 

Dostava robe i eventualna ograničenja

Vaš paket stiže brzo i sigurno. Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku, radnim danima, u periodu od 8h do 16h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.
Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti dostavljaču. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bismo ustanovili razlog neuručenja i dogovorili se o ponovnom slanju.

Proizvodi će biti zapakovani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.
Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, možete odbiti da primite pošiljku.
Ukoliko je transportna kutija bez oštećenja možete preuzeti pošiljku i potpisati kuriru adresnicu. 
Osim u slučaju plaćanja pouzećem prilikom preuzimanja pošiljke, kuriru ne plaćate ništa, jer ste sve već platili kroz porudžbenicu.

U slučaju da Kupac odbije da primi naručenu robu, Prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i manipulativnih troškova. Troškove dostave plaća Kupac.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe da potpiše predračun, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

 

Politika reklamacija

Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji se dostavlja svakom kupcu uz isporučenu robu i dostupan je na našoj prodajnoj internet stranici. Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je popuniti i poslati Obrazac za jednostrani raskid Ugovora na  maloprodaja@ilumina.rs i nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrazca poslati popunjen Obrazac sa kompletnim proizvodom i računom na našu adresu Ivana Kočija 23, Novi Sad 21000. Uz proizvod obavezno poslati i originalnu, neoštećenu ambalažu proizvoda. Troškove transporta snosi Kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. Ilumina d.o.o će najkasnije u roku od 14 dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine i to uplatom na korisnikov žiro račun. Obrazac za povrat robe možete preuzeti ovde.

 • Ukoliko se slučajno odlučite za odustanak od ugovora, molimo Vas da razlog odustanka navedete u obrascu za odustanak, kako bismo razlog eventualnog Vašeg nezadovoljstva mogli otkloniti i unaprediti svoju delatnost, radi efikasnijeg zadovoljavanja interesa i želja kupaca u budućnosti.
 • U uputstvu ćemo Vam dati predlog kako da nam se proizvod najefikasnije i uz najmanje troškove vrati. Proizvodi koji su manjih dimenzija i nisu lomljivi, niti se razumno može očekivati da će se tokom transporta oštetiti, mogu se vratiti poštom. Kabastiji proizvodi, kao i proizvodi koji su lomljivi ili u vezi sa kojima se razumno može očekivati da se tokom transporta mogu oštetiti, treba da se vrate posredstvom naših vozila ili kurirske službe koja daje garanciju da će se proizvod vratiti u neoštećenom stanju.