RUSTIK LUSTERI

Pojam rustike danas se vezuje za specifičan stil uređenja enterijera i njegovog dekorisanja. Rustičan stil u enterijeru zahteva ne nužno velike prostore visokih tavanica opremljene stilskim nameštajem. Ljubitelji ovog stila vole nameštaj od drveta sa duborezom, zavese sa draperijama i kićankama, tepihe sa resama i gipsane ukrase na plafonima i zidovima.

Rutičan stil se javlja prvobitno u arhitekturi a potom u nejnim detlajima i dekoru. Oličje je aristokratije, nekadašnjeg, prošlog vremena, trenutaka koji se pamte. Vremena naših baka i deka, prabaka i pradeka. Dobro se kombinuje sa različitim stilovima uređenja enterijera stanova ili kuća.

Enterijeri ispunjeni rustikom, lusterom i zidnim lampama, čine prostor raskošnim, prijatnim i udobnim. Oblici koji su načešće prisutni u rustik rasveti su zakrivljene linije, kitnjasti detalji popud visećih kristala, cvetnih abažura... Najčešće boje rasvetnih tela su transparentna, bela, krem, drap, bež... Zbog svojih pastelnih i mirnih tonova, prostor se čini svetlijim i većim. Neretnki su i akcentualni modeli u crnoj boji, raskošni, pomalo renesansni, sa pet, osam i više sijaličnih grla. U kombinaciji sa adekvatnom Clear sijalicom u beloj ili žučkastoj nijansi, pružiće deiskretno i toplo osvetljenje, pomalo zagonetno i privlačno.

 

 

Lusteri u zlatnoj boji      Lusteri u crnoj boji     Lusteri u beloj boji             

 

 
Lusteri u srebrnoj boji                            Lusteri u rozoj boji                             Lusteri u transparentnoj boji