REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sledećim slučajevima:

Prodavac će odobriti povrat robe nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom ili pismeno sa instrukcijama za povrat robe.U slučaju nemogućnosti zamene robe,Prodavac će nadoknaditi Kupcu troškove povrata robe i vrednost robe koju nije više u mogućnosti da isporuči. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, Kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, za svaku kupovinu putem internet prodavnice kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe.

 

Povrat robe i odustajanje od ugovora

Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji se dostavlja svakom kupcu uz isporučenu robu i dostupan je na našoj prodajnoj internet stranici. Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je popuniti i poslati Obrazac za jednostrani raskid Ugovora na  maloprodaja@ilumina.rs i nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrazca poslati popunjen Obrazac sa kompletnim proizvodom i računom na našu adresu Ivana Kočija 23, Novi Sad 21000. Uz proizvod obavezno poslati i originalnu, neoštećenu ambalažu proizvoda. Troškove transporta snosi Kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. Ilumina d.o.o će najkasnije u roku od 14 dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine i to uplatom na korisnikov žiro račun. Obrazac za povrat robe možete preuzeti ovde.

  • Ukoliko se slučajno odlučite za odustanak od ugovora, molimo Vas da razlog odustanka navedete u obrascu za odustanak, kako bismo razlog eventualnog Vašeg nezadovoljstva mogli otkloniti i unaprediti svoju delatnost, radi efikasnijeg zadovoljavanja interesa i želja kupaca u budućnosti.
  • U uputstvu ćemo Vam dati predlog kako da nam se proizvod najefikasnije i uz najmanje troškove vrati. Proizvodi koji su manjih dimenzija i nisu lomljivi, niti se razumno može očekivati da će se tokom transporta oštetiti, mogu se vratiti poštom. Kabastiji proizvodi, kao i proizvodi koji su lomljivi ili u vezi sa kojima se razumno može očekivati da se tokom transporta mogu oštetiti, treba da se vrate posredstvom naših vozila ili kurirske službe koja daje garanciju da će se proizvod vratiti u neoštećenom stanju.